Pentru a promova recomandările de politici publice incluse în Agenda Legislativă a Femeilor, Alianța pentru Abilitarea Economică a Femeilor din Republica Moldova a lansat și organizat campanii de advocacy. Una din aceste campanii s-a focusat cu privire la promovarea modificărilor legislative privind susținerea sectorului de afaceri să creeze servicii alternative de îngrijire a copiilor. Această campanie de advocacy a fost implementată de către Asociația Femeilor Profesioniste și de Afaceri din Moldova (BPW Moldova) și organizația Vesta, ambele membre ale Alianței.
BPW Moldova și ONG-ul Vesta, în numele Alianței, au planificat și au organizat trei mese rotunde pentru a discuta cu factorii de luare a deciziilor despre importanța adoptării legislației privind promovarea stimulentelor legate de educația timpurie a copiilor și pentru a informa mediul de afaceri cu privire la beneficiile pe care le pot obține în urma creării serviciilor alternative de îngrijire a copiilor.
Prima masă rotundă a avut loc pe data de 12 decembrie 2022 la Comrat. La eveniment au participat 21 de persoane, printre care Președintele raionului Comrat, primarul mun. Comrat, reprezentanta Oficiului Teritorial de Informare a Parlamentului, reprezentanții Inspectoratului Muncii, ai Oficiului Teritorial pentru Ocuparea Forței de Muncă și ai Oficiului Avocatului Poporului, societatea civilă și sectorul de afaceri.
Cea de-a doua masă rotundă a avut loc pe data de 14 decembrie 2022 la Chișinău. La eveniment au participat 24 de persoane, printre care reprezentante ale Parlamentului, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Consiliul Economic pe lângă Prim-Ministru, Oficiul Avocatului Poporului, UNFPA și UN Women, reprezentante ale federațiilor sindicatelor, sectorul de afaceri și societatea civilă.
Cea de-a treia masă rotundă a avut loc pe data de 15 decembrie 2022 la Sângerei. Aceasta a fost organizată în parteneriat cu Incubatorul de Afaceri de la Sângerei, cu participarea a 40 de persoane, printre care președintele raionului Sângerei, primarul or. Sângerei, reprezentanții/-tele instituțiilor publice locale, sectorul de afaceri și societatea civilă.
În cadrul celor trei mese rotunde s-au discutat Agenda Legislativă a Femeilor, necesitatea creării serviciilor alternative de îngrijire a copiilor și beneficiile pentru sectorul de afaceri, prevederile proiectului de lege nr. 389 privind crearea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor și au fost prezentate exemple ale unor întreprinderi private care deja au lansat anumite servicii alternative de îngrijire a copiilor. Pe lângă asta, în cadrul evenimentului s-au mai discutat și despre drepturile femeilor de a fi încadrate în câmpul muncii și situații de discriminare la angajare. Participanții/-tele au venit cu recomandări atât pentru îmbunătățirea cadrului normativ legal, cât și privind acțiuni de sensibilizare și informare cu privire la drepturile femeilor.