WAGE Moldova
Durata proiectului
octombrie2020
ianuarie2023
„Reducerea barierelor din calea abilitării economice a femeilor din Republica Moldova” (WAGE Moldova) este un program multidisciplinar care are drept scop crearea și susținerea unei alianțe a organizațiilor pentru femei pentru a îmbunătăți mediul favorabil abilitării femeilor din Republica Moldova implicate în activități economice.
Programul, lansat în octombrie 2020 și implementat de către consorțiul Women and Girls Empowered (WAGE), în parteneriat cu CIPE și ABA ROLI, își propune să consolideze capacitățile organizaționale ale asociațiilor de afaceri ale femeilor (AAF) și ale organizațiilor societății civile pentru femei (OSCF) pentru a reprezenta și a oferi sprijin în dezvoltarea afacerilor și alte servicii femeilor din Moldova și a cultiva acțiunile colective ale AAF-urilor și OFSC-urilor în abordarea obstacolelor legale și societale din calea participării femeilor în economie.
Scopuri
Consolidarea capacităților organizaționale ale asociațiilor de afaceri ale femeilor și ale organizațiilor societății civile pentru femei de a reprezenta și a oferi servicii femeilor din Moldova.
Încurajarea acțiunilor colective ale AAF-urilor și OFSC-urilor pentru a aborda lacunele din implementarea cadrului legislativ și obstacolele societale din calea abilitării economice a femeilor.
Consolidarea capacităților organizațiilor pentru femei
WAGE va evalua capacitățile și nevoile organizațiilor pentru femei și va oferi asistență punctuală pentru consolidarea capacităților printr-o combinație între ateliere de formare în grup, coaching individual și granturi mici pentru implementarea planurilor de acțiuni elaborate cu asistența tehnică din partea WAGE.
Cultivarea acțiunilor colective ale organizațiilor pentru femei
WAGE va crea și sprijini o Alianță pentru abilitarea femeilor care va aborda obstacolele cu care se confruntă femeile pentru a deveni antreprenoare sau a găsi un loc de muncă. Alianța va realiza o evaluare a oportunităților și barierelor din calea abilitării economice a femeilor, în cadrul unui proces participativ ghidat de instrumentul WAGE de evaluare a abilitării economice a femeilor. Ulterior, Alianța va elabora și va promova anumite recomandări referitoare la politici, menite să reducă obstacolele identificate.
Sursa de finanțare
Proiectul este susținut financiar de către Oficiul Departamentului de Stat al SUA pe Probleme Globale ale Femeilor.
Organizația care își dorește să devină membră a Alianței trebuie să completeze cererea-model. Suplimentar la cerere, organizația trebuie să atașeze o scurtă descriere sau CV-ul organizației. Toate documentele trebuie expediate la adresa de email: [email protected] Alianța va decide prin votul majorității cu privire la aderarea noului membru. Acestuia i se va comunica decizia prin email.
Bibliotecă